Històricament, els valencians hem tingut una visió d'Europa com a un actor clau en la transferència de valor i valors des de l'Europa del Nord. Pensem en una manera de ser europeus passiva, reactiva i receptiva. Hem sigut beneficiaris de programes de cohesió i fons estructurals que han contribuït al nostre desenvolupament econòmic i social. No obstant això, ha arribat el moment de transcendir este paper de receptor passiu i assumir la responsabilitat d'aportar activament a la construcció europea. 
És hora de prendre la iniciativa i jugar un paper protagonista en la configuració del futur de la Unió Europea, contribuint amb les nostres idees, valors i experiències a una Europa més unida, justa i sostenible. 


Aquest decàleg polític representa el nostre compromís amb aquesta visió, posant en primer pla els principis de solidaritat, justícia social i cooperació internacional com a fonaments per a una Europa millor per a tots.

1. Promoure una economia de mercat socialment inclusiva que garantisca oportunitats equitatives per a tots els ciutadans, al mateix temps que es protegeixen els drets laborals i es combat la desigualtat econòmica.
2. Defensa dels valors democràtics i els drets humans tant a nivell nacional com internacional, incloent el suport a moviments democràtics en països amb règims autoritaris.
3. Fomentar la cooperació internacional i el multilateralisme com a vies per abordar desafiaments globals, com el canvi climàtic, la pobresa i els conflictes.
4. Prioritzar la protecció del medi ambient i la transició cap a una economia sostenible, mitjançant la promoció d'energies renovables, la reducció d'emissions de carboni i la conservació de la biodiversitat.
5. Garantir un sistema educatiu de qualitat i accessible per a tots, que promoga la igualtat d'oportunitats i la formació contínua al llarg de la vida.
6. Impulsar polítiques d'igualtat per a combatre la discriminació i promoure la participació diversa en tots els àmbits de la societat.
7. Enfortir l'estat del benestar mitjançant la protecció i expansió de serveis públics universals, com la salut, la vivenda, l'educació i l'atenció a la dependència.
8. Promoure una fiscalitat progressiva que garantisca una distribució justa de la riquesa i que contribuïsca a finançar polítiques socials i programes d'inversió pública.
9. Defendre els drets laborals i sindicals, així com promoure la negociació col·lectiva com a mitjà per garantir condicions laborals justes i salaris dignes.
10. Liderar el desenvolupament de polítiques d'integració social i cultural que fomenten la diversitat, el respecte mutu i la cohesió social en les nostres comunitats.

Este  decàleg reflecteix els principis fonamentals de la dieta política mediterrània, centrats en la justícia social, la democràcia participativa i el progrés sostenible.